top of page

När hakan droppar inne på Ica

Det är lite konstigt nu när hela samhället är i Corona-bubblan. Jag personligen försöker isolera mig så gott jag kan utöver verksamheten. Försöker planera mina inköp så jag inte är i butiken mer än vad jag måste, är i stallet eller hemma. Jobbar och börjar om.

Kanske inte för att jag är så rädd för att trilla av pinn om jag blir sjuk utan mer att jag sätter hela verksamhet lite i skiten om jag blir riktigt dålig. Och min familj. Såklart.

Ironiskt hur den där verksamheten alltid i planeringen kommer före precis allt annat i mitt liv... #Arbetsskadad eller arbetsnarkoman kanske.


Så där stod jag på Ica idag på väg till kassa och möts av ett riktigt, riktigt gammalt par. Snacka järnparet 90+ och det gick så sakta, ni vet sådär som vi Sthlmare kan bli galna på i vanliga fall. Man börjar småjogga på stället, försöker finta de där sakta framför en med himlande ögon och panik för att man alltid, konstant är stressad och då inte har tid att hamna bakom sengångare som då får ner den där invanda pulsen. Finns inte tid. Punkt.


Jag kände inte så idag. Inte alls. Utan jag stod där tålmodigt och väntade, höll avståndet som en duktig medborgare. (Må ha överanvänt handspriten i kassan men hur som) och de kom aldrig framåt. Sakta var en underdrift. Så de stod där med deras rullator och när jag äntligen trodde att jag kunde ta mina varor så insåg de att de hade glömt äggen.. Och det började om. Där och då började jag fundera på varför detta par ens var ute och handlade..? Hallå, Corona? Var hemma och måste ni ut, ta en promenad, inte in på ica!


Så jag står där och skruvar på mig när jag inser att här har vi riskgruppen 3.0 som absolut inte ska vara där och då hör jag hur tanten säger till sin gubbe att "vi får INTE glömma cigaretterna nu!"


Om ens haka kunde droppa ner platt på golvet så gjorde min det. Det var så oväntat, hela situationen och jag kände att visst att vi svenskar kanske inte hanterar Corona som andra länder men om jag kunde kastat in detta äldre par i min skåpbil och tvångsköra hem dom skulle jag ha gjort det. Utan cigaretter, kanske en klubba eller två. "Vila lungorna för fan och isolera er!" skulle jag skrika medans jag körde något kinaexempel och tejpade igen dörren med silvertejp.


Man får tydligen inte göra så och jag såg detta ganska gulliga par traska iväg mot kiosken för att handla cigaretter. Jag hoppas innerligt att de slipper bli sjuka, att de får må bra. Men det är på riktigt det som händer världen över och vi alla måste vara lite försiktiga nu och speciellt för de äldre & riskgrupperna. ❤ Vi kan göra så mycket annat, vara ute och njuta av naturen. Ta en mysig promenad med en vän, träna hund, ta en kaffe i det fina vädret så får allt det där andra vänta tills Corona är över. Tillslut kommer denna kris vara över och fram tills dess - Var försiktiga och ta hand om varann!
131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page