top of page

Valpboom

"Hej Hej Bloggen" nu var det ett tag sedan då jag valde att sticka huvudet lite under sanden. Ta mig igenom arbetsdagarna och krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. För vet ni ibland är det jobbigt att vara vuxen. Men det tar vi sen. Först lite positiva nyheter.


Jag har nu använt mina skor från Vezzla cirka 200 tusen steg och de är fortfarande lika sköna, lätta och skaver absolut ingenting. Används både på hunddagiset, stallet, promenader i skogen, på kurserna osv. Dygnet runt ba. Perfekta. Mina fötter är glada och jag lika så! Ni har också chans att få hem ett par skor, in på vår tävling HÄR och tävla loss!

Jag fick lite vår feeling och började fixa iordning i växthuset. En underbar vecka fick vi med vår innan snön kom som ett brev på posten igår. Japp, kul så länge det varade liksom. Denna corona tid bromsar oss lite i ens privatliv (som ifs var rätt obefintligt redan innan men ändå) Lite det här; Får man inte - Så vill man. Eller jag iallafall. (Läs; Rebellen lever kvar.) Men vad gör det, mer tid för jobb, ens egna djur och att.. vara hemma.


I detta att "bara vara hemma" har jag insett att jag fortfarande inte riktigt klarar av att bara vara hemma och inte göra något alls. Absolut när jag är så slut så jag kraschar för då sover jag bort all min lediga tid (Återhämtning 2.0) men i normalläge kryper det i hela min kropp när hemmatid står på schemat utan agenda. Det går inte att inte göra något alls och jag börjar inse varför sonen har så mycket myror i brallan. Japp, det kommer från morsan. Och Chribbe får stå ut med inte bara en dåre som dundrar runt i livet som en virvelvind utan numera två. #Förlåt för mina gener.


Det som är lite roligt är att jag inser att typ halva Sverige har skaffat valp och vi har nu satt upp två extra valpkurser bara i juni för att hänga med och ge fler rätt start i valptiden som inte bara är underbar utan också ibland lite (läs mycket) jobbig. Med lite verktyg i ryggsäcken blir det där jobbiga helt okey - hanterbart. Och helt ärligt - för oss som jobbar, vad är gulligare än dessa valpkurser? Man vill bara kidnappa dem alla och springa hem.
Som många av er vet så har min kära sambo satt inköpsstopp på hund hemma hos oss. Eller snarare på mig. Jag får ha fler hästar, höns går bra, jag tror till&med jag skulle komma undan om jag kom hem med en get eller två. Men en till hund. Nej. Aldrig. Då är det Solo-Sara på cirka 30 sekunder. Han säger stopp med hela handen, corona armbågen och foten. Som en ninja står han fast i hans åsikter. Otroligt frustrerande.


Ni känner väl mig? Klart jag försöker sådär mellan varven. Senast igår. "Bejbeeeeej skulle det inte vara mysigt med... **Gulleögonen på** Med en valp? Hur MYSIGT med en valp?!

Det var döden som kollade tillbaka på mig i duschen. "Sara, vi har pratat om det här. Det. blir. INGEN. mer. Hund!!!"


Som vanligt enades vi i att det såklart blir fler men absolut inte fler än fyra i antal. Vilket vi har idag. Jag grät också en skvätt om att det då typ är 15 år kvar tills jag får hem en till valp och att det typ gör ont i mig av längtan till att se ännu en liten växa upp och bli stor. Han gjorde inte en min under min gråtfest. Inte en min. Helt iskall. Vägrar ge med sig. Jäkla hårding. Svår nöt att knäcka den där. Vi är olika. Väldigt olika och som vanligt blir det en halvlivad diskussion där jag vet att jag inte kommer vinna men typ förbereder honom för att jag kanske, kanske under åren framåt gör ännu en miss (som med Effie) och bara råkar få med mig en valp hem. Det kanske sker om sisådär x antal år och då vill jag inte bo ute i garaget. Visst att det är dubbel isolering, men fortfarande. Inte så nice. Få mat genom hundluckan tills valpen är rumsren. Inget skämt. Jag ser detta scenario framför mig. Faktiskt.


Så fram tills begäret tar över alla hämningar så får jag njuta av alla valpar som kommer in på mitt hundcenter. Döva valpsuget med lite gos på jobbet. Och till er som nyss fått hem valp, NJUUUT för oss som har köpstopp. Avundsjukan är på topp.


Kramar från er Hundtränare & Vän. /Sara Viforr 


277 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page