top of page

När man blir stoppad av polisen

Ingen har väl undgått det som händer i USA nu med protesterna, övervåld, rasism, folk som går samman och demonstrerar just för Kärlek. Viktigt och det borde vara en självklarhet. Men det är något med Hierarki och hur man alltid känner sig väldigt, liten bland ex. poliser, väktare osv. Samma sak om ens chef säger "Vi behöver prata" ojojoj vad man hinner tänka MASSOR innan det där samtalet sker. Härskarteknik som många vet allt för mycket om och agerar därefter för att nå resultat.


Hur som. Söndagen. Jag åkte rally, skumpandes i skåpbilen i vanlig ordning. Musiken allt för högt med rutorna nere. Ser den där polisbilen och hinner sakta ner iallafall lite. Blir stoppad och världens drygaste polis som trampar fram till mig där jag sitter och lyssnar på "We are family" alltså, ja den gamla - riktiga versionen med Sister Slegde och hann jag sänka? Nej. Försöker få fram något halvdant leende samtidigt som jag försöker få ner volymen i bilen.


"Vart ska du?!" Fräser hon arg efter att jag gett mitt körkort till henne. "Ja .. Till jobbet."

Sen fick jag berätta vart jobbet låg, vad exakt jag gör, vilka hundkurser vi skulle ha den dagen. (Ja jag rabblade; valpkurs, vardagslydnad1 & 4, hundmöteskurs blablabla) Hon började inspektera loggorna på bilen, försäkrade sig om att det var mitt företag.. Jag hamnade mitt i något jäkla förhör om min dag och företaget. Där och då fick Delta nog och började skälla som en DÅRE bak i skåpbilen.

Minen på polisen. "Jaha, hela bilen FULL med hundar också hör jag!!" "Nja.. En, en hund i bak. Endast en idag." Fick jag fram.

Tillslut fick jag åka. Eller hon kollade på mig och sa "Åk och jobba med dina kurser nu då!"


När jag träffar på människor som är såhär så tänker jag alltid att de antagligen hade en väldigt, väldigt dålig dag och jag fick agera lite slagpåse. Ta en för laget helt enkelt. Men det här var faktiskt väldigt otrevligt (om vi ska använda fina ord här) och jag åkte till jobbet lite i chock.

Vad vinner man på att agera sådär och varför sker det här på normalbasis? Lite som när min kära vän vart stoppad, utskälld och grinade som ett barn inför polisen.

Så onödigt och tröttsamt. Visst det finns bra personer där ute också men ska inte det vara en självklarhet bland de som arbetar med att skydda oss och samhället. Vi ska inte få en klump i magen utan tvärtom vi ska känna oss säkra, vi ska kunna säga hej och se dom som en del av vårt samhälle. George Floyd är den som cirkulerar nu, han är inte den första eller sista men vikten av att aldrig ge upp kampen mot rasism, mot härskarteknik mot klyftorna slutar aldrig. Inte i något land. Vi behöver fortsätta höja rösterna och jobba mer med varann än mot varann. Glöm inte #KärlekFörst - Alltid.

176 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page