top of page

Sorgbearbetning till dig som har förlorat en hundIgår släpptes avsnittet via Hundpodden vår bästa vän med Gurgîn Bakircioglu där jag var med och medverkade. Vi pratade om just det här med att förlora en hund. Jag delade med mig om det där hemska när min första hund dog efter att rent krasst ha blivit ihjälbiten. Fruktansvärt. Önskar jag ingen, inte ens min värsta fiende.


Igår släpptes det avsnittet 8 år efter Amys död och jag känner mig faktiskt stolt över att jag kommit så långt i min egna bearbetning så att jag orkade, vågade och klarade av att sitta där med kameror runt mig, mikrofon, framför folk jag aldrig träffat och prata om denna händelse. Jag kan inte med ord beskriva ångesten jag hade innan inspelningen, i veckor. Trodde jag skulle få en ångestattack, börja störtböla på plats, bryta ihop duktigt mitt under denna podd.. Jag var minst sagt stressad över att medverka men jag ville klara det, för att bevisa för mig själv att jag kommit iallafall en bit i min egna sorgbearbetning & trauma som det faktiskt var. För andras skull som vart med om liknande händelser och för att upplysa så att fler inte lämnar hundar som inte bor med varann tillsammans själva, (inte ens för en kort stund) som de gjorde under den dagen som vände upp och ner på hela min värld.


Bara några timmar innan inspelningen satt jag och Karolina inne i Kista och gick igenom upplägget, båda började gråta. Trodde inte det skulle gå. Hur i helvete ska jag ta mig igenom detta? Då kändes det inte som att det skulle gå. Men det gick. Jag klarade det. mot alla odds. Jag vill rikta ett stort tack till Gurgîn som tog hand om mig under podden så jäkla bra som han gjorde, det var verkligen en ära att få komma in och medverka. Minst sagt en häftig erfarenhet och trots ämnet en härlig kväll!Nu ligger poddavsnittet ute där poddar finns och via Youtube. In och kika, lyssna och kom gärna med feedback eller egna erfarenheter. Och tack till er alla som redan hunnit lyssna på podden och hört av er. Fantastiska är ni och jag blir så himla glad så hjärtat typ sprängs! Massa kärlek till er från er vän & hundtränare. ❤ //Sara Viforr


 

88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page