top of page

Nu kör vi - Kurssäsong 2023 - Here we go!


Imorgon startar årets kurser för mig och som jag längtat, saknat mina kurser! Få vara där och se alla hundar med deras ägare, bjuda på verktyg och information för att sedan se hur samspelet skapas. Det är faktiskt magiskt för mig som Hundpsykolog, att se varje pusselbit falla på plats mellan tillfällena. Att få diskutera med er alla, skratta och när man blir så glad så man bjuder på en segerdans där på plan. För varje grupp, varje enskild träning finslipar jag vidare på mina egna erfarenheter och kunskapsbank gällande samspel mellan hund och ägare. Djupdyker i studier, jämför fallbeskrivningar, trender och loggar utmaningar jag ser idag kontra för 10 år sedan. Pedagogik och hundensspråk nöter jag vidare på vecka för vecka för att ständigt kunna bli bättre, snabbare och tydligare i hur jag lär ut.

Jag tror den absolut bästa kombinationen för att få till expertis är gedigen teori (utb.) inom ämnet hand i hand med otaliga timmars praktik men alltid med tänket att det finns mer att lära, att vi skrapar på ytan och aldrig är helt fullärda. Först då tvingar man sig själv att vara konstant öppen och ser på alla saker med nyfikna ögon och då vill man heller inte ta en paus från ämnet som uppslukar ens själ.

Privat ser jag fram emot att få lite mer rutin på vardagen, att åka iväg där på helgerna vid halv nio. Dricka mitt kaffe i lugn och ro och sedan kicka igång helgerna med er alla. Även om jag tycker det är skönt med lilla kurspausen under december och januari så är jag inte gjord för ett vanligt 8-5 jobb. Det är nog det värsta jag vet. Och hallå - vet ni hur trött man blir av att vara hemma med familjen hela helger? Helt sjukt trött tydligen blir jag och saknar mitt vanliga schema extra mycket. Men nu - äntligen kör vi igen fram till december 2023.


Det jag ser efter pandemin som trendar i problemen hos mina kunder, i mitt jobb på plats, på distans och det jag jag får mest frågor om är: Rädsla för människor som leder till bett (ska. aggressivitet mot främmande.) & stökiga hundmöten. Under pandemin stod vi med mass-fall kring seperationsångest och behov som inte blev mötta = obalanserad träningshelhet men detta har dämpats ner och istället har vi ovan. Alltså ett super spännande år för mig som Hundpsykolog där jag nu kan börja logga alla dessa ärenden inte bara enskilt utan även under kursgrupperna. Finslipa på allt vi har sedan tidigare och ta in nytt i bejakelse, se hur vi gör det lättare för hundarna samt ägarna i deras träningsplan framåt för att snabbare få ner stresspåslagen hos hund (och ägare) och stället skapa samspel och harmoni.


Ni ser, tankarna hos mig snurrar vidare och imorgon startar äntligen året på riktigt. Först ut är en valpgrupp, de där helt oskrivna bladen som ska ut i stora världen på fyra vingliga små tassar. Efter dem har jag kursen som handlar om stimulans och sista kursen på lördagen är den som står mig väldigt nära hjärtat, Steg 3. Följsamhet, kontakt, samspel.

Som jag saknat er alla som kommer på uppföljning och som jag längtat efter att få träffa alla er nya kunder, varmt välkomna och Kurssäsong 2023 - Here we go! /Er Hundtränare & vän, Sara Viforr ❤


109 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page