top of page

När man strejkar på Nyår

När jag är trött, irriterad eller bara sådär super-duper-ärlig kan jag få ur mig att det jag önskar mig en fredagskväll, det ENDA jag vill här i världen är att vara hemma. Ifred. Med mina hundar. I det tysta. I skitiga kläder med en brasa tänd och hämtmat. Gärna sådär med halm i håret efter att ha vart i stallet med känslan av - Vem bryr sig?


Folk tror man är galen. Crazy Dog Lady.

Och visst älskar jag en helkväll på stan, hänga med vänner i en salong, bli ompysslad och äta gott. Dra fram en tight liten svart klänning och klackskorna med dom där klackarna som man bara måste ha i sig tre drinkar för att ens kunna gå i dom. Ja, absolut det är trevligt. Men det folk inte ser sen är hur jag skyndar hem, kastar av mig alla dom där grejerna i farten och håller mina hundar nära, nära. Eller när jag efter en kväll på klubben kom hem och bytte ut klänningen med overallen och var ute och körde Alta klockan 01,30 en vinternatt under stjärnorna medans sambon sov. För med de fyrbenta stannar bruset. Iallafall mitt brus. Det är tyst, jag kan andas och vara i nuet. Med dom och när jag arbetar med verksamheten då tystnar allt. För mig är det terapi.


Så denna nyårsafton efter hela detta år så strejkade jag. Ja, jag sa till&med det till Chribbe; "Iår tänker jag strejka." Så jag satt här hemma med hundarna, demonstrativt i min morgonrock. (Till&med i min ensamhet kan jag vara teatrisk & dramatisk - Jajjämen!) Käkade hallomiburgare, chips med dipp, drack alldeles för mycket läsk. Kollade på 3 filmer på raken och det var helt, helt underbart. Till tolvslaget kom mina killar hem och efter alla raketer somnade jag med James lilla hand i min. ❤


Jag ska erkänna. Jag gillar att vara 30 år. För då får man vara tanten som jag egentligen är. Det är lite mer okej än när man var 23. Jag vill faktiskt bara strosa runt med mina djur. Ta det lite piano och få vakna upp om mornarna med ny och härlig energi. Pilla i trädgården, åka till hästen, köra lite hund. Ha sena kvällar vid datorn där jag filar på elevarbeten och texter. Men det här med att fira nyår i mjukiskläder på soffan, Wow.

Skulle jag testat på tidigare. Och enligt er på Instagram var jag verkligen inte ensam! ;)

Kram till er alla där ute & hoppas att ni - som jag vart nöjda med ert nyår. ❤

 110 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page