top of page

Kunderna som traskar över regnbågsbron

Jag har jobbat med hund & hundägare ett bra tag nu i olika former. Hembesök, privatträningar, kurser, sociala medier, skribent, filmat inom PR/mediauppdrag, yrkesutbildningar, hundar för omplaceringar via organisation, själv och via företaget idag. Snart 20 år har jag hjälpt hundägare. 13 år sedan första kontraktet med ett annat företag som lejt in mig för mina tjänster inom hund. En fantastisk resa att se tillbaka på under tiden när bloggar blomstrade och sociala medier var något "nytt." När jag jobbade som mest med skrivandet inom hund nådde jag ut till 250 tusen personer i månaden genom olika kanaler. Galna siffror i min värld och wow vad man träffat underbara människor på vägen. ❤


Ibland får jag verkligen påminna mig själv om allt jag har i ryggen inom hund. Det är typ en hel livstid och ändå känns det som att man konstant skrapar på ytan. Finns oändligt mer att upptäcka och lära sig.


Men stunderna när jag verkligen förstår allt jag varit med om, alla fyrbenta som korsar min väg. Det är när de traskar över regnbågsbron. Av ålder eller av sjukdom. Trots att jag vet att det är ett jobb det jag gör, så gör det så jävla ont. Jag lider med ägarna, jag grinar över hundarna, sorgen som sliter de som är kvar itu och i allt det här tackar jag för alla dessa ägare som hör av sig, vissa kommer hit med hundarna så att jag och de andra i huset kan säga hejdå och det är så otroligt vackert - att kunna dela sin sorg med oss. ❤ Nu har vackra, glada Wanda traskat över regnbågsbron. Och jag lovar att hon är där utan smärta, trixar loss för lite godis, leker med kompisar och har full koll på sina ägare (och kanske oss i huset) som den perfekta, underbara tik som hon är.


Sorgen, den där jobbiga, fruktansvärda sorgen. Kvittot på all våran kärlek för dom. Den oändliga kärleken som vi har för de fyrbenta. Livets hemska gång, att det fina en dag tar slut. Men jag vill tro att de inte lämnar oss, att de är där vid våran sida i alla fall och att vi när tiden är inne får träffa dem igen.


Men idag går tankarna till matte & husse till Wanda. ❤

 

För dig som vill höra mer om sorg bearbetning så har jag tidigare spelat in ett poddavsnitt kring detta ämne via Hundpodden våran bästa vän. Avsnittet hittar ni här:

Kärlek till er alla! Er Hundtränare & Vän, Sara Viforr
244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page