top of page

Hundbacken växer fram

Det är rätt galet vad snabbt det går när man väl bestämmer sig, trycker på knappen och så bara svischar allt förbi - Samtidigt som det känns som att tiden står still. Konstigt det där.

Lite så känns det med vår expandering. Två dagar känns ibland som två veckor samtidigt som dessa veckor sedan jag skrev under för våran andra lokal känns som två långa år.


Vi är snart uppe i första delen av antal hundar som signerat för plats innan vi får bromsa och säga att vi är i hamn med etapp 1. Många av dessa hundar har jag träffat innan på hundträningar vilket gör mig sådär ännu mer lyrisk i magen över vårt fyrbenta gäng som kommer börja på Hundbacken. Tänk vilken lyx att inte bara få vara Hundtränare till dessa hundar samt ägare utan att även senare få in dem till vårt hunddagis. Blir lite som goda vänner som man även får hänga med på dagarna och inte bara kvällarna. ❤


Idag jobbar Chribbe i den nya lokalen med en trapp som ska ut till baksidan av lokalen rakt ut till våra rastgårdar & skogen. Självklart smet jag dit snabbt mellan mötena för dagen för att se hur det går i bygget. Magisk känsla att kliva in och se hur allt växer fram precis som vi vill ha det. Jag blev så glad och taggad så jag kände hur jag inte kunde sluta bubbla (eller läs; babbla), lyriskt springa runt och peka och i huvudet inreda hela lokalen - för att sedan sitta och googla inredning och beställa material till tusen. Stackars hyresvärd som fick lyssna på hur man tänker vid en inskolning, ihop matchningar och hur jag redan nu lagt upp med personal för de första dagarna så att hundarna snabbt landar, känner sig trygga och bara får anknyta till oss dagisfröknar. Tur för mig lyssnade han tålmodigt med ett härligt leende på läpparna. Chribbe, ja han garvade mest och skakade på huvudet samtidigt.


Första oktober, en fredag kommer vi in i lokalen. En obligatorisk inflyttningspizza ska avnjutas på betonggolvet i våran andra lokal innan vi kavlar upp ärmarna och börjar bygga alla boxar, inreda med allt som ska in & bjuda in den nya personalen för utbildning. Sen blir det kickoff med all personal innan vi har öppet hus. Ett för vänner & familj, Ett för alla kunder & de som nyfiket vill se vad Hund-Bålsta bjuder på i nästa steg.


Igår pratade jag & Karolina (hon som arbetat med mig sedan 5 år tillbaka, en nära vän & min första anställda.) Vi pratade om tiden som varit, om alla tunga dagar, hur vi jobbat oss framåt och jag slänges tillbaka till de 2 åren som jag snittade 14 timmars jobb per dag (7 dagar i veckan.) Hur jag varje kväll (natt) gick in och pussade på min sovande son, hur Chribbe gick på knäna här hemma medans vi slet ihjäl oss för att snabba på uppstartsfasen och få allt i hamn. Rutiner, verksamhet, ekonomin. Under en period hade jag elva kurser i veckan, hembesök, privatträningar, yrkesutbildningar och heltidsjobb på hunddagiset. Vi har minst sagt slitit ihjäl oss men med målet i siktet. Under förra året kom vi i hamn, jag fick loss lite egna timmar för familjen och då också i allt detta blev vi redo för nästa steg.


Denna gång valde vi en väg som var aningen otippad. För visst har jag alltid sagt att vi ska ha ett Hundstall? Men vi valde rätt i denna period av livet & vem vet vart vi är om 10 år i den här takten som vi jobbar oss framåt. Så det är en grym milstolpe med detta som vi gör nu, så bubblandet i magen får bubbla loss, glädjen över vart vi är ska firas och det är en magisk känsla att inte bara få arbeta med det man drömt om sedan liten utan också erbjuda fler att jobba i denna magiska värld.


Hundbacken växer fram, nu har vi nedräkning till 1a oktober & precis som jag och branschkollegan Frida pratade om igår så ska varje steg framåt skapa nya dörrar som öppnas. Att arbeta efter sina målsättningar & köra in i kaklet. Det skapar utveckling & möjligheter.


För er som vill höra lite om hur jag tänker kring Hunddagis hittar ni Poddavisnittet "Hunddagis - med Sara Viforr" som spelades in med Hundpodden med Kicki & Fanny. 


222 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page