top of page

En våg av kris.

Krisen kom över natten. Corona krisen som drabbar hela vårt näringsliv. Slår ut allt. Folk hamstrar från butikerna som aldrig förr och på bara några veckor har många företag fått stänga ner. Tomt i butikerna och små företagarna landet över droppar som små flugor. Vården går redan på knäna och ångesten inför vad som komma skall påverkar oss alla.


Fruktansvärt.


Jag sitter all min lediga tid och finkammar internet på de olika vägarna som företagen kan ta. Och som privatperson. Som egenföretagare med noll skyddsnät. Krassa sanningen, vi måste ta oss igenom denna kris. Inga undantag.


Funderar på krisplaner och räknar in i det sista. Verksamheten står inför några tuffa månader och jag vill tro att vi klarar det, att vi kommer stå på andra sidan sen och damma av oss inför nya tag. Men vi är sköra. Ett litet gäng där vi behöver vara full styrka och vid sjukdom är vi inte det. Försöker förebygga genom att vi alla jobbar i skift för att minska risken att smitta varann. Krismöte står på schemat imorgon, för att få alla att bli trygga i situationen, planera en vecka i taget och samtidigt få verksamheten att rulla på i alla dess olika delar utan att vara naiv inför situationen som faktiskt är.


Finlir. med noll utrymme för misstag.

#Känn ingen press.Samtidigt vill jag dela med mig av massa annat och inte det här, om krisen.

Vill skriva om om hundarna, vår träning, hur det ser ut på centret och annat roligt.

Inte tråksaker som corona krisen. Men tyvärr tar det här över hela sinnesstämningen för tillfället och jag lider med alla andra småföretagare som går igenom denna kris. Sanningen är att för många innebär detta konkurs. Redan. Än så länge står vi fortfarande starka i verksamheten och det är tack vare vårt fantastiska kundunderlag.


Att ni fortfarande kommer, tränar ute med oss, lämnar era hundar på dagiset och låter verksamheten fortgå. Det tackar jag för, innerligt.


Ansvaret jag nu har är att fortsätta se till så att vårt hundcenter fortsätter stå stadigt. Att dagishundarna har bra dagar, så att deras ägare kan fortsätta vara ute i näringslivet och arbeta för att få Sverige att fortgå. Att likviditeten i företaget inte rasar och att min personal får fortsätta arbeta för att få lön så att de kan betala deras räkningar.


Vi kämpar på. Jag kämpar på.

Och imorgon ska jag ha en krisplan uppe för hela verksamheten,

för klarar vi det här - klarar vi fan allt.All styrka till er där ute, ta hand om er, ta hand om varann och glöm inte bort småföretagarna där ute. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. ❤ Er Hundtränare & Vän //Sara Viforr

228 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page