top of page

Åke; en av många i en framtida dröm.

När dörren öppnades stod jag ett trappsteg ner och han kom ut. Den fyrbenta Åke. Stor som ett hus och det kändes lite som att hans huvud var i samma nivå som mitt. Och han luktade på mig lite skeptiskt innan han vände bort huvudet och tog sina älgsteg vidare mot min kollega Anna. Det räckte, jag föll pladask.


Åke med hans ljusa fantastiska ögon träffade mig rakt in i själen.

En ståtlig herre av rasen Grand danois som nu letar hem, hans hem där han kan få stanna för evigt.


Denna gång handlar det om Åke. Så att han hittar hem trots hans oroliga själ. Till någon som förstår, har tålamod och kan vägleda Åke genom allt det där läskiga.

Men hans storlek och kraft är denna gång inte till hans fördel. Speciellt när världen är så läskig så att han helst hoppar upp i någons famn och låter någon annan ta över medans han blundar. För den där storleken och kraften gör det svårare för honom att faktiskt - hitta hem.


Vi gör insatser som denna mellan varven, försöker lösa upp knutar och hjälpa till så att de fyrbenta hittar hem. Oavsett tid på dygnet eller dag så har jag suttit där på kliniker och roddat in i det sista för att ge de fyrbenta en chans till i livet. Men det brukar gå fort, så fort så att vi inte ens behöver berätta om vårt ideella arbete som vi faktiskt gör såhär över sociala medier.


Denna gång går det inte fort. Och jag väljer nu att gå ut med att vi faktiskt arbetar med omplaceringar. Vi behöver hjälp med att hitta hans föreviga hem. För denna gång verkar det vara svårt och i denna veva bankar jag huvudet i väggen kring att vi inte har ett hundstall. Det som jag svär om här hemma upprört till sambon om på kvällarna.


Vi behöver ett hundstall.

Vi genuint behöver ha en anläggning där vi har en boende del och hundstall.

För Åke och för alla andra där det brinner, där vi jobbar mot klockan och där de fyrbenta behöver få en andra chans innan de kan få njuta av livet igen (eller kanske för första gången.)


En vacker dag står vi där, en dag. Vi bara måste. Fram tills dess hoppas jag att vi lyckas rodda om, rehabilitera och hitta fler hem. Som nu - Till Åke. ❤ #EnAndraChans

 

Är du intresserad eller vill veta mer om Åke? Mejla oss till; info@passouthundtraning.com

562 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page